Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än folkmusik på Ovansjöfesten

/
  • Stark. Stefan ”Stisse” Bergqvist är näst starkast i Sverige. I dag kan du se honom visa musklerna i Åshammars Folkets park. Den lokala idrottsföreningen ordnar ett familjearrangemang som en del i Ovansjöfesten.

Ovansjöfesten har vuxit. Årets upplaga är mer än bara folkmusik.
Fiolerna får maka på sig för både Perssons Pack och en av Sveriges starkaste män.

Annons

I går, fredag, startade Ovansjöfesten som pågår hela helgen. Då var det bland annat nostalgi med legendariska folkrockgruppen Kebnekajse på Lyran i Storvik. Den inledningen skvallrar om att folkmusikfesten i Storvik, Kungsgården och Åshammar i år är så mycket mer än bara folkmusik.

– Vi har lyckats engagera flera olika och nya aktörer, varför programmet är mycket varierat, säger Ovansjöfestens samordnare Göte Andersson.

Han nämner Åshammars idrottsklubb som en ny och uppskattad samarbetspartner. De står för ett familjeprogram i Åshammars Folkets park, dit bland annat Sveriges näst starkaste man tungviktaren Stefan ”Stisse” Bergqvist kommer för att visa musklerna. Och i Kungsgården är Kungs-Pizzeria scen för lokala musiker.

Bingo och utställning

Det mesta sker i Storvik i dag med både politikerutfrågning, modevisning, utställning i Stationshuset och bingo. Och så musik förstås. Granliden tar emot Perssons Pack och i Lyran blir det sångfest i form av folkliga visor och a capella-sång med bland annat Esters astrar från Gävle och sånggruppen Vox G från Sandviken. Festen avslutas på söndag med Joel Rådbergsdagen vid Drömfabriken i Sandviken. Helena Nyman

Mer läsning

Annons