Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer till "Boll och lek" kan stärka SIF

/
  • Förstärker SIF? Andrew Stadler väntas bli nyckelperson i Sandvikens kommuns och Sandvikens IF:s utökade integrationsprojekt. En anställning som samtidigt gör att SIF uppfyller reglerna om att icke EU-spelare måste tjäna minst 15 000 kronor i månaden.

Kommunen och SIF är på väg att utöka sitt gemensamma integrationsprojekt.

Något som samtidigt underlättar för fotbollsföreningen att förstärka laget inför kommande säsong.

Tilltänkt som projektanställd är nämligen amerikanske spelaren Andrew Stadler.

Annons

Arbetsmarknads- och trafiknämnden har sedan flera år tillbaka ett avtal med Sandvikens IF om ett barn- och ungdomsprojekt med inriktning på idrott, mångfald och tolerans.

– Det har varit mycket framgångsrikt, säger förvaltningschefen Leif Jansson och pekar på att SIF fått priser för sina insatser i samband med bland annat TV4:s Eldsjälsgalan.

”Boll och lek”, som projektet kallas, går ut på att ledare från SIF jobbar uppsökande i några av kommunens skolor för att uppmuntra till mer lek och rörelse samtidigt som de pratar med barnen om värderingar och attityder.

Vid ett möte på tisdag väntas AT-nämnden utöka den kommunala insatsen för ”Boll och lek” till 200 000 kronor per år, ungefär dubbelt så mycket som tidigare.

Dessutom hoppas kommunen och SIF kunna fylla på med statliga pengar från regeringens särskilda satsning på förebyggande arbete mot rasism och högerextremism.

– Meningen är att satsningen nu ska vidgas till att omfatta alla skolor och kommundelar, säger Leif Jansson.

Något färdigt beslutsunderlag finns inte. Detaljerna presenteras för politikerna vid mötet på tisdag. Representanter för SIF finns då själva på plats för att berätta om hur de tänkt sig upplägget.

En antydan av vem som ska bli nyckelperson ges dock i ett uttalande av tränaren Tony Andersson i veckans nummer av annonsbladet Din lokaltidning.

Han berättar där att amerikanske spelaren Andrew Stadler som icke EU-medborgare enligt regelverket måste tjäna minst 15 000 kronor och att amatörlaget SIF tänker lösa det genom att ge amerikanen anställning i ett ännu så länge hemligt projekt. Ett projekt där föreningen är i behov av folk med utländsk bakgrund.

Mer läsning

Annons