Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket säger ja – helt klart med asylboende i Trebo hotell

Migrationsverket har fattat sitt beslut. Nu står det helt klart att Trebo hotell kommer att fungera som tillfälligt asylboende för en tid framöver.

Annons

LÄS OCKSÅ: Hotellet i Trebo blir asylboende

Trebo hotell

I våras lades hotell- och restaurangverksamheten i Trebo hotell ner eftersom att verksamheten inte gick runt ekonomiskt. In kom istället Örebroföretaget Expertiss som ville hyra lokalerna för att upprätta ett tillfälligt asylboende. Nu har Migrationsverket gett företaget grönt ljus att starta verksamheten. I våras hoppades Expertiss att det skulle vara klart i april – men det dröjde alltså till sena juni.

Boendet kommer att ha kapaciteten 140 platser varav 70 kommer att vara så kallade garantiplatser. Boendeansvarige Linus Lind hos Expertiss Consulting har tidigare berättat att boendet kommer att ha sju-åtta anställda till Arbetarbladet.

LÄS MER: Kommunen om nya asylboendet i Trebo: "Största utmaningen blir lärarfrågan"

– Vi vill självklart att de som har jobbat på hotellet stannar kvar hos oss och efter det går vi ut och rekryterar, sa han då.

Expertiss consulting kommer att få 347 kronor/dygn per boende av Migrationsverket för att driva asylboendet.

Avtalstiden sträcker sig till en början fram till 20 november i år.

Samtidigt som Expertiss fick sitt "ja" från Migrationsverket kommer också ett annat besked. Asylboendet på Svarvargatan i Sandviken som drivs av TMP i Uppsala har fått förlängt till samma datum, 20 november.

LÄS OCKSÅ: Trebo restaurang i Sandviken läggs ned

Mer läsning

Annons