Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöministern lovar hjälp mot myggen

/

Miljöministern lovar att staten ska fortsätta betala för myggbekämpningen och han står bakom besprutning även på Naturvårdsverkets nyinköpta mark.

Annons

Det beskedet gav han när han besvarade kristdemokraten Mikael Oscarssons interpellation i riksdagen i går.

I förra veckan var Mikael Oscarsson (KD) som engagerat sig i myggplågan vid Nedre Dalälven på besök i Gysinge. På måndagen tog han sedan med sig ortsbornas oro om statlig finansiering av myggbekämpningen till riksdagen.

I en interpellation till miljöminister Andreas Carlgren ville han ha svar på om regeringen står bakom en statlig finansiering även i framtiden.

– Carlgren bedyrade att han och regeringen vill fortsätta stödja det här. Det var ett väldigt positivt besked. En liten brasklapp bara och det är att ingenting är undertecknat än, det blir det först i höst, säger Mikael Oscarsson (KD).

Förra veckan uppkom dock ytterligare en osäkerhetsfaktor i myggdebatten. Naturvårdsverket har köpt in mark vid Fängsjön med syfte att utöka Naturreservatet och de har sagt nej till besprutning på sin mark.

Mikael Oscarsson (KD) anser att Naturvårdsverket som även tidigare varit kritiska både försvårar och försenar myggbekämpningen och tog även upp den problematiken med miljöministern.

– Carlgren lovade att om det är så ska han i sådana fall ta upp det med dem på ett särskilt möte. Det blir intressant att se om det blir så. Jag kommer att fortsätta at bevaka och följa upp det här ärendet, säger Mikael Oscarsson (KD).

Mer läsning

Annons