Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonförlust när Parkbadet rustar äventyrsbadet

Parkbadet tappar miljonintäkter under tiden som äventyrsbadet är stängt för upprustning.

Barnfamiljerna väljer att göra andra saker än att bada när äventyrsdelen med bland annat vattenruschbanorna är satt ur funktion.

– Mellan 2,5–3 miljoner räknar vi med att tappa, berättar Parkbadschefen Kari Tryde.

Annons

Möjligheterna att bada är starkt begränsade i Gästrikland just nu. Både Parkbadet och Fjärran Höjderbadet i Gävle har samtidigt stängt delar av anläggningarna för renovering.

Parkbadet är mitt uppe i en 48-miljonersinvestering med bland annat ny rening. Just nu är det äventyrsdelen som rustas. Och det märks på besöksströmmen.

– Ja, det är äventyret som generar mest pengar hos oss, konstaterar Kari Tryde.

Trots att badet dragit ned kraftigt på bemanningen genom att inte ta in vikarier för föräldralediga anställda samt avstått från timanställda, blir det en förlust på uppåt 3 miljoner kronor.

Öppnas åter i december

– Vi visste om att det skulle bli så här eftersom vi har kvar kostnader för hyra, el och vatten även när äventyrsdelen inte används. Men som det ser ut just nu tappar vi fem–tio procent mer än beräknat.

Efter påkoppling av nya reningsanläggningen och intrimning är det meningen att äventyrsdelen ska öppnas igen i december. Därefter är det själva simhallen – där simklubbarna i Gävle och Skutskär just nu hyr in sig – som står i tur att renoveras.

Mer läsning

Annons