Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre risk för bråk i Göransson Arena

/
  • FÖRBJUDET. Under Saik:s premiärmatch mot Västerås uppstod det bråk, och bengaliska eldar tändes i publiken, vilket är olagligt. Närpolisen i Sandviken ändrar inte på sina rutiner inför kommande matcher, trots att supportrarna lätt kunde komma över på motståndarlagets sida av läktaren. Bilden på den bengaliska elden är tagen vid ett annat tillfälle på en annan arena.

Polisen ser inte över sina rutiner efter läktartumultet under Saiks premiärmatch.


Men med Göransson Arena kommer det att bli betydligt enklare att skilja lagens supportrar åt.

Annons

Under Saiks premiärmatch mot Västerås på Jernvallen, lyckades Västerås-supportrar ta sig över på Saiks sektion av läktaren och bråk uppstod. Bland annat sparkades en Saik-anhängare i huvudet.

Närpolischefen Rolf Sundqvist (bilden) ser ingen anledning att polisen ska ändra sina rutiner med anledning av läktarbråket.

– Vi var bra förberedda inför matchen och det påverkar inte arbetet för resten av säsongen.

Han säger att de i samråd med klubben bedömt att det var en av säsongens riskmatcher, och att de agerade utefter detta.

– Nej, det tycker jag inte. Vi var beredda på att något sådant skulle kunna hända.

Något som han däremot tycker var olyckligt denna gång, var att supportrarna hade fått med sig bengaliska eldar in på läktaren. De kan få användas med tillstånd av polis, men aldrig på en läktare. Det är svårt att komma åt de supportrar som tar sig till matchen utanför organiserade former, menar Rolf Sundqvist.

– Folk som vill bråka kommer inte i bussarna utan åker i andra fordon.

– Vi använder den knappt längre, bara om det är extremt mycket publik. Vi har bättre koll och säkerheten blir bättre om det bara är huvudläktaren som används, säger Charlotta Tegelberg, kanslichef för Saik.

Västerås-fansen tog sig lätt till Saiks del av läktaren, eftersom det bara finns en enklare avspärrning och inte åtskiljande stålstaket.

När Saik nästa år spelar på en ny plan, blir arbetet lättare för polis och ordningsvärdar.

– Nästa år blir det lättare att skilja supportrarna åt när matcherna spelas i Göransson Arena.

– Då finns det en egen bortasektion och de kan inte springa fritt i arenan, fyller Charlotta Tegelberg i.Kristian Ekenberg

Annons