Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minicrossförare misstänks för anlagda bränder

En ung pojke med en vit hjälm på en minicrosscykel sågs vid två anlagda bränder i slutet av april. Två flickor såg till och med när han tände på ute i skogen. Nu vill polisen komma i kontakt med flickorna.

Annons

Polisen i Sandviken utreder flera anlagda bränder lördag 26 mars i området väster om Sandbacka Park. Misstänkt för att ha tänt på är en pojke på en minicrosscykel. Vittnen har berättat att de sett en minicrossförare med vit hjälm.

Räddningstjänsten larmades ut till en gräsbrand efter pensionärsstigen norr om bron under riks 80. Det var ett 200 kvadratmeter stort område som brändes. Samma lördag brann det också i Smörhålet bakom Sandbacka Park, även där ett skogsområde på 200 kvadratmeter. Vid båda bränderna var spridningsrisken mycket stor, enligt räddningstjänsten.

Slutligen hade någon anlagt en brand i en container hos Vulcano inte långt från skogsområdena. Även det på lördagen.

Polisen har fått in vittnesuppgifter om pojken på minicrossen, men behöver komma i kontakt med två flickor som ska ha sett när han klev av cykeln, tände eld på gräset vid pensionärsstigen och sedan försvann därifrån. Uppgifter lämnas till polisen i Sandviken.

Mer läsning

Annons