Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel började med förolämpning över internet

Förolämpningar över internet kan ha orsakat ungdomsbråk i Sandviken. Bland annat ska en gärningsman ha slagit sitt offer i huvudet med ett hänglås fästat i en kedja. Nu är tre 16-åringar åtalade för flera fall av misshandel.

Annons

– De är som tuppar och reagerar med våld när de blir provocerade, säger Peter Olofsson, åklagare.

Arbetarbladet har tidigare rapporterat om det ökade antalen hot och trakasserier bland ungdomar som vistas ute på internet. Tre 16-åringar från Sandviken är åtalade för att ha misshandlat tre jämnåriga skolkamrater och vid minst ett fall kan anledningen ha varit just trakasserier på nätet.

– De har skrivit och tjafsat med varandra och sedan blir det bråk. Tydligen ska någon ha skrivit att han skulle förgripa sig på den andres morsa och sådant trams.

I januari i år ska en av de åtalade 16-åringarna ha misshandlat en jämnårig kille med ett hänglås fästat i en kedja vid biblioteket i Björksätra Mitt i Sandviken. Lyckligtvis blev inte offret allvarligt skadat.

– Jag övervägde om jag skulle rubricera händelsen som grov misshandel, men det råder vissa tveksamheter kring om han svingat eller bara lindat kedjan.

De övriga två misshandlarna ska ha skett 28 november utanför Söderskolan och 22 januari på Blodriskegränd. Även vid dessa tillfällen var det unga män som blev slagna av de tre åtalade.

Annons