Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandelsdömd 17-åring kräver offer på skadestånd

Ynglingen dömdes för misshandel av en 29-årig man. Men han anser fortfarande att 29-åringen är boven i dramat och kräver honom nu på 63 000 kronor i skadestånd.

Annons

17-åringen misshandlade den 29-årige mannen två gånger samma dag och dömdes för misshandel av Gävle tingsrätt i september.

Efter det andra misshandelstillfället som ägde rum vid Resecentrum gick 29-åringen hem och hämtade en kniv. Han misstänktes och åtalades sedan för försök till dråp, men tingsrätten bedömde att han inte hade haft något uppsåt att döda 17-åringen och frikände mannen.

Nu har både åklagaren och 17-åringen överklagat tingsrättens dom. Kammaråklagare Peter Helsing anser att 29-åringen hade för avsikt att döda ynglingen och därför ska han dömas för försök till dråp. 17-åringen kräver 29-åringen på 63 000 kronor i skadestånd för kränkning och sveda och värk.

Upprinnelsen var ett bråk på en buss som inträffade två dagar innan 17-åringen sparkade och slog 29-åringen. När mannen hade fått stryk en andra gång samma dag fick han nog och hämtade kniven. När han återvände till Resecentrum ändrade han sig dock och gick därifrån.

17-åringen och hans vänner följde då efter mannen, som sedan jagade i väg ungdomarna med kniven i sin hand. Tingsrätten ansåg dock att 29-åringen hade fog för att känna sig hotad och förföljd.

Mer läsning

Annons