Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misskötta Freddy har fått ny familj

/
  • FAMILJ. Louise Sollien blev under onsdagen glada ägare till valpen Freddy – tio veckor. Freddy levde tidigare tillsammans med 30 andra hundar som alla blev rejält misskötta av en barnfamilj i Sandviken.

Snart har alla av de vanvårdade hundarna fått nya hem. Kvar är endast pudelvalpen Teddy.

Brorsan Freddy fick under onsdagen komma till en ny familj i Torsåker.

Annons

– Jag är uppvuxen med hund och har alltid velat ha en. Och när frun fick höra talas om att de här hundarna hade haft det eländigt så tror jag att hon veknade, säger Kent Sollien från Torsåker, som nu blivit Freddys nye husse.

Det var den 18 oktober som länsstyrelsens inspektörer omhändertog 31 hundar från en barnfamilj i Sandviken. Flera av dem saknade tänder och var utmärglade. 16 av hundarna var i så pass dåligt skick att de fick avlivas.

Polis Hans-Olof Sundström, som har ansvaret för de omhändertagna hundarna, har fått många samtal från människor som vill ge de kvarvarande hundarna ett nytt hem. Kent Sollien var en av dem.

På onsdagen fick han och dottern Louise hämta den cirka tio veckor gamla valpen Freddy som piggt lekte med brorsan Teddy i gräset.

– Allt är grönt hos veterinären. Han är pigg, glad och hel, säger Maria Bjerkheden på Villa Solhagens djurpensionat i Gävle, där hundarna vilat upp sig.

Valpen Teddy däremot har råkat ut för ett benbrott och måste läka helt innan han kan få en ny familj. Men när han väl är frisk tror inte Maria Bjerkheden att det blir särskilt svårt att hitta ett nytt hem åt honom.

– Det finns säkert minst tio stycken på listan som vi inte har ringt än, säger hon.

Mer läsning

Annons