Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt hemma hos okänd man

En 17-årig flicka har anmält att hon våldtogs i en lägenhet i Björksätra natten mot i lördags. I går kväll satt fortfarande den 25-årige man som bor i lägenheten anhållen som misstänkt för brottet. De två andra män som polisen var intresserad av har nu helt avförts.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går greps två 25-åriga män under natten mot lördagen misstänkta för att ha våldtagit en 17-årig flicka. Männen anhölls, men den ene av dem släpptes på fri fot under lördagen. Då letade även polisen efter en tredje man, men både han och den släppte är nu helt avförda från utredningen.

– De två var inte i lägenheten när brottet ska ha begåtts, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Bosse Westergren.

Under söndagen gjorde polisen en teknisk undersökning av den anhållne 25-åringens lägenhet. Undersökningen är ännu inte helt klar, men det är nu fastställt att flickan befunnit sig i lägenheten.

Enligt både flickan och 25-åringen känner de inte varandra sedan tidigare utan hade träffats ute i Sandviken under fredagskvällen.

Båda två har under helgen genomgått såväl läkarundersökning som förhör. Mannen förnekar brott men sitter fortsatt anhållen.

Senast på tisdag måste åklagaren ta ställning till om han ska begäras häktad.

Mer läsning

Annons