Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedgäng trakasserar kvinnor i Norrsätra

Ett mopedgäng i Norrsätra åker runt och trakasserar kvinnor. De omringar kvinnorna och skriker fula ord. Nu har de polisanmälts.

Annons


Vid minst tre olika tillfällen har ett mopedgäng på fyra unga killar gett sig på och trakasserat kvinnor på Älgstigen i Norrsätra.

Första gången det hände var i mitten av augusti då en 71-årig kvinna skulle backa ut sin bil från garageuppfarten.

Omringades

Helt plötsligt omringades hon av fyra killar på moped som ställde sig bakom och vid sidan om bilen. Hon klev ur och frågade vad de ville. Då blev hon överöst av ord med grov sexuell innebörd. Kvinnan satte sig i bilen igen. Då följde de efter.

Till slut stannade kvinnan vid en annan adress på Älgstigen och gick ur och ringde på i ett hus. Då försvann killarna.

Några dagar senare omringade mopedgänget en 54-årig kvinna på cykel som var på väg hem till bostaden på Älgstigen. Då gjorde de samma sak. De omringade henne och förföljde henne på cykelbanan genom att åka både framför, vid sidan om och bakom. Hon lyckades ta sig fram till sitt radhus. Då försvann de.

Närgångna

Två veckor senare kom gänget tillbaka till den 54-åriga kvinnans bostad, där de upprepade gånger under någon timmes tid körde fram till huset och var ända framme vid köksfönstret. Den gången var de bara tre.

Vid samtliga tillfällen har killarna gjort sig skyldiga till grovt sexuellt ofredande genom att de skrikit könsord till kvinnorna.

Enligt de utsatta kvinnorna ser ungdomarna i mopedgänget ut att vara i 15-årsåldern. En av dem är mycket större än de andra och skulle kunna vara äldre. Eftersom de bar hjälm finns det inget närmare signalement.

Att det handlar om samma ungdomar är de inblandade säkra på.

 

Mer läsning

Annons