Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossig amazon bröt av mässan

/
  • En fyrdörrig Amazon från 1965 drog många blickar och blixtar till sig på lördagens mc- och bilmässa i Sandviken.
  • De så kallade
  • Ann Wallström och Bosse Tillman ställde ut en vit Cadillac, och passade på att kika bland loppisstånden.

Allt guld glimmar inte. Lördagens antagligen mest inspanade åk på Sandvikens bilmässa var genomrostig.

Annons

Raderna med blänk och putsade detaljer på Sandvikens mc- och bilmässa bröts av på ett ställe – av en kaross täckt med lavar och med barr.

– I april fick jag igång motorn med diverse knep och tricks. Med på köpet fick jag två musbon, sade ägaren Veijo Vähäkuopus.

"Trollet", en Amazon från 1965, hade i tjugofem år stått nedsjunken på en skogstomt i Malmjärn utanför Torsåker när Veijo Vähäkuopus hittade och köpte den. Tillsammans med sin pappa fixade han upp bilen tillräckligt för att själv kunna köra den till mässan – där den hamnar i många besökares mobilkameror, bland annat Nathalie Brasks.

– Den är min favorit. Den var lite annorlunda, de andra bilarna är skinande rena, sade hon.

Utanför mässhallen hölls loppis.

– Bakluckeloppis brukar finnas när det är bilmässa. Det är många som brukar sälja reservdelar, men vi säljer porslin och kakburkar. Gubben min står där ute med moped och bil som han har ställt ut, sade Annika Söderlund.

Besökstalet närmade sig tusen personer redan under de första timmarna.

Vad är tjusningen med bilar?

– Att en solig sommardag åka ut med cabben nedfälld och bara njuta, och ha med fika. Att fälla ner cabben, det är något annat, sa Bosse Tillman, som ställde ut en vit Cadillac med röd skinnklädsel.

Syftet med mässan är att visa upp en så bred blandning av bilar och motorcyklar som möjligt, enligt Torbjörn Nordqvist, funktionär.

– Vi tar in allt. Alla har inte ett intresse av jänkare, utan vi försöker få lite blandning. Vi har driftingbilar, rallybilar, sportbilar och jänkare. Vi har till och med en Tjorven!

Vad är det?

– Det är en helt bortglömd bil. När en annan växte upp kom den där "posttjorven", posten skulle ha en bil som var lätt att kliva i och ur.

Annons