Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till mobilmast vid Hälsans stig i Sandviken

En 48 meter hög mobilmast mitt i ett av Sandvikens populära strövområden är inte okej enligt politikerna. Nu stoppas ett planerat mastbygge vid Fiskängstjärnen.

Annons

Visserligen stör inte en mobilmast växterna och fåglarna vid kanalen och Fiskängstjärnen. För Sandvikenbor som gillar att gå i området kan en mast och tre teknikbodar vara störande konstaterar politikerna i västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd. Hälsans stig går genom området, längs med kanalen och förbi Fiskängstjärnen innan den vänder tillbaka till de centralare delarna av Sandviken.

Att man vill bygga masten inom strandskyddsområdet är ytterligare ett skäl till att politikerna i västra Gästriklands samhällsbyggnadsnämnd säger nej till bygglovsansökan.

Det är företaget Net four mobility som ansökt om att få sätta upp en 48 meter hög mobilmast och tre teknikbodar 70 meter från kanalen och 130 meter från Fiskängstjärnen.

Läs också: Net four mobility får sätta upp mobilmast i Järbo – trots missnöje

Företaget fick även nej på sitt första förslag på placering, 80 meter från bostäder på Myrmalmsvägen. I Sandviken vill man att det ska vara minst 300 meter mellan en mobilmast och bostäder.

Mer läsning

Annons