Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson träffade thailändskorna

/

En grupp thailändska kvinnor mötte i går den förtalsanmälda politikern Karin Nilsson i ett samtal arrangerat av Sandvikens kommun.

– Vi tror på dialog och är glada att vi kunde bidra till att de fick prata med varandra, säger samtalsledaren Maria Östgren-Forsberg.

Annons

I Arbetarbladet i går framträdde thailändska kvinnor i Sandviken som nu känner sig utpekad som grupp av de starka rykten om sexhandel som förekommit under de senaste månaderna.

Anställda på Steel Towns thairestaurang gick på onsdagseftermiddagen tillsammans med vänner vidare genom att demonstrera utanför Stadshuset.

Demonstrationen var särskild riktad mot Vänsterns oppositionsråd Karin Nilsson, som i sitt uppdrag tagit del av uppgifterna om sexhandeln och konfronterat en person med insyn i Steel Towns verksamhet.

”Avgå, Karin” och ”vi måste kunna lita på vår egen kommun” var några av budskapen på demonstrationsplakaten.

På initiativ av informationschefen Odd Westby anordnade Sandvikens kommun ett samtal mellan de demonstrerande kvinnorna och Karin Nilsson.

– Det här är egentligen inget kommunalt ärende. Men vi tror på dialog och vi är glada över att vi lyckades bidra till att de fick kontakt med varandra för att kunna prata och reda ut missuppfattningar, säger personalchefen Maria Östgren-Forsberg, som i all hast fick en förfrågan om att ställa upp som samtalsledare och som tackade ja till det uppdraget.

Karin Nilsson är ledsen över de anklagelser som riktats mot henne.

– Jag har definitivt inga nedsättande åsikter om thailändska kvinnor. Däremot har jag åsikter om män som köper sex av kvinnor oavsett vilket land de kommer ifrån. Jag kommer också att fortsätta jobba mot kvinnovåld och kvinnohandel för alla kvinnors skull.

Karin Nilsson tyckte det var bra att mötet kom till stånd.

– Det var viktigt för mig att få höra de här kvinnornas åsikter och samtidigt få tala om att jag som politiker och medmänniska måste ha rätt att ställa frågor när jag får uppgifter om så allvarliga saker som sexhandel.

Mer läsning

Annons