Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobben för företag som vill till ta över OK-tomten

/
  • OK:s nedlagda mack i Björksätra kan komma att rivas när arrendeavtalet går ut nästa år. Oljebolaget vill inte sälja till en konkurrent och kommunen godkänner inte köpare eller hyresgäster från andra branscher.

OK vill inte sälja byggnaden till ett annat bensinbolag. Sandvikens kommun vill inte arrendera ut marken till någon som inte driver mack eller sysslar med annan bilverksamhet. Därför nobbas de företag som nu vill etablera sig på OK-fastigheten i Björksätra.

Annons

Sedan OK lade ned sin anläggning i Björksätra i juni förra året har det funnits flera företag som varit intresserade av att köpa eller hyra in sig på den tomma fastigheten.

Mäklaren som OK anlitat har bland annat blivit kontaktad av en restaurang, en godisaffär och några andra specialbutiker. Men som det ser ut just nu är alla vägar stängda.

OK driver en anläggning i en annan del av Sandviken och har inget intresse av att släppa in en ny konkurrent på en redan ansträngd marknad. Därför blir det ingen ny mack i Björksätra.

Markägaren Sandvikens kommun styr via arrendeavtalet över vilka köpare byggnaden kan säljas till. Och i det fallet är detaljplanen en begränsande faktor.

– Som vi tolkar planen ska det vara verksamhet som är kopplad till bilar och trafik på den här tomten. Exempelvis bensinmack eller reservdelsförsäljning. Hittills har vi inte fått förslag på någon verksamhet som skulle kunna passa, säger exploateringsingenjören Kenneth Larsson.

Om OK inte hittar rätt köpare innan arrendeavtalet går ut 2013 innebär det att byggnaden måste rivas, eller ”städas” som det står i avtalet.Mats Jonsson

Mer läsning

Annons