Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Bangen i full gång

/
  • FÖRVÄNTANSFULLA. Ivrigt förväntansfulla hade långväga festivalbeskarna Matti Viljakka, Pävi Piitulainen och Leena Viljakka bänkat sig framför Bangenscenen en hel timme innan fredagskvällens första framträdande.

Redan en timme innan Ulf Johansson Werre Trio anslog första tonen på årets Bangen hade en del av publiken bänkat sig framför huvudscenen i Högbo.
– Det här är en av Nordens bästa jazzfestivaler, tyckte Matti Viljakka, som åkt ända från Finland och var extra förväntansfull.

Annons

I strid med traditionerna var det inte husbandet Sandviken Big Band som var först ut på scenen vid årets soliga Bangen. Festialpresentatören Ulf Johansson Werre fick äran att själv värma upp publiken med sin trio innan Andreas Johnson, Big Band, Janne Schaffer och Torbjörn Risagers bluesband i tur och ordning tog över scenen.

Först på plats i bänkraderna var finska besökarna Pävi Piitulainen, Matti Viljakka och Leena Viljakka.

– Det är tredje gången vi är här. En perfekt start på semestern, tyckte de.

* Vad ser ni mest fram emot?

– Sandviken Big Band känner vi väl till efter konserter hemma i Finland. Ett mycket bra storband som spelar väldigt tajt.

Bangen är annars inte bara en jazzfestival med ökad dragning åt musikfestivalhållet, utan även en av årets större hemvändarhelger i Sandviken. Ett tillfälle som kommunens marknadsförare försöker utnyttja för att öka antalet invånare.

– Det är riktigt kul att få vara här och berätta om allt nytt och spännande som händer i Sandviken med bland annat nya bostadsområden i centrum, sade inflyttarambassadören Ingrid Palm, som tillsammans med bland annat turistchefen Eva Hofstrand försökte få festivalbesökarna att fundera över en framtid i Sandviken.

I dag fortsätter Bangen med bland annat Caroline af Ugglas och The Puppini Sisters.

Mer läsning

Annons