Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det sommarlov i Årsunda

/
  • Ivrig. Robin Berglöf som slutar femte klass har redan börjat sommarlovet.
  • ”Det är för varmt, jättevarmt”. Så sjöng kören på skolavslutningen i Årsunda. Det var inte varmt på onsdagen men alla barnen på Årsunda kyrkskola har nu ett långt sommarlov med många solchanser framför sig.

Kyrkan var full med sommarlovssugna barn och stolta föräldrar när skolavslutningen firades på onsdagen.

Annons

Sommaren firades in med sång och diplomutdelning i Årsunda när Kyrkskolan hade sitt terminsavslut. De drygt 80 eleverna med familjer och syskon samlades först på skolgården och promenerade tillsammans till kyrkan där sång, musik, diplomutdelning och rektorns uppmaningar om att njuta av sommarlovet avlöste varandra. Därefter samlades alla i Björkparken för att lyssna till lärarna som i färgglad utstyrsel, till bakgrundsmusik av Christer Sjögrens schlagerbidrag ”I love Europe” sjöng sin egen text: ”I love skolan”.

Kajsa Lindman och Lena Södergren har just avslutat sitt sista år på grundskolan i Årsunda och får nu åka till Sandviken för att gå högstadiet. Men först blir det ett ordentligt sommarlov.

– Vi ska bara njuta, vara med en massa kompisar och vara lediga, säger Kajsa.

Emelie Östlund som just slutat trean har redan många aktiviteter inbokade på sommarlovet. Hon ska åka till Jämtland och till Göteborg, och så ska hon bada förstås.

– Det spelar ingen roll hur kallt det är, jag ska bada på sommarlovet!

Mer läsning

Annons