Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fiskar Hartwig efter krog i Gysinge

Efter den snabba skilsmässan med Göransson Arena söker nu Claus och Fredrik Hartwig andra expansionsvägar för sin restaurangkoncern.

Ett alternativ som de visat intresse av är etablering vid nationalparkens naturrum på Udden i Gysinge.

– Vi har noterat det. Men innan vi går vidare med någonting annat ska vi slutföra förhandlingarna med PRO, säger kommundirektör Svante W Nordh.

Annons

Efter tre stormiga månader sprack äktenskapet mellan Göransson Arena AB och restaurangprofilerna Claus och Fredrik Hartwig. Arenabolaget ska nu driva restaurang och barer vidare i egen regi samtidigt som Hartwigs familjeföretag med Axmarbygga, Furuviks Brygga och gastronomisk utbildning i Söderhamn söker nya spår för att utveckla sin organisation.

I en skrivelse till Sandvikens kommun framhåller far och son Hartwig Gyinge Bruks hus 106, det hus som gränsar till nationalparkens så kallade naturrum, som ett intressant alternativ med tanke på läge, miljö och närliggande attraktioner.

"Vi har genom Axmarbygga och Furuviks Brygga lärt oss mycket om hur gastronomi i naturskön miljö utanför städer ska bedrivas. Den kunskapen kan vi applicera även på det här projektet", skriver de bland annat.

Till Arbetarbladet säger Claus Hartwig att han ännu inte bestämt sig för hur han ska gå vidare efter det att samarbetet med Göransson Arena hastigt avbrutits.

– Vi tittar på två olika spår varav det ena är att ta det lite lugnare och ägna oss åt att sköta det vi redan har. Det här med Gysinge är mest ett sätt från vår sida att kasta ut ett drag och se vad som händer.

Husen 106 och 107 på udden med naturrum, hotellrum, konferenslokaler och kafé ingår inte i det fastighetspaket som Ulf Berghäll köper av Sandvikens kommun i en tvåstegsaffär där första delen redan är genomförd fullt ut.

I stället förhandlar kommunen med PRO, som hyr hotellrummen, om försäljning av hela Udden med mark och fastigheter.

Svante W Nordh, som nu gör sin sista månad som kommundirektör, började förhandla med PRO under en period då han även var tillförordnad teknisk chef och ska slutföra det uppdraget.

– Försäljning till PRO är förstaalternativet. Men jag tolkar det inte heller som att Hartwigs själva vill äga huset. När vi träffar PRO nästa gång ska vi delge dem Hartwigs intresse av att driva restaurang där.

Annons