Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu rullar badbussen igen

/
  • Kenny Eklund, 13 år, med pappa Tony Andersson åkte med badbussens premiärtur till Strandbaden.
  • Badbussföraren Kenneth Frölin passar på att ta sig en glass när bussen kommer fram till Årsunda. Hans passagerare kunde ta sig ett dopp i stället.
  • Elin Sundberg och Sofi Pousette steg på vid Kungen på Fredriksgatan och såg fram emot en skön eftermiddag på Strandbaden.
  • Elin Sundberg och Sofi Pousette satt i gröngräset vid hållplatsen på Fredriksgatan och väntade på badbussen. Strandbaden är Storsjöns finaste strand, tycker de.

En busstur för alla badsugna.
För andra året har kommunen fixat badbuss från bostadsområdena i centrala Sandviken till Strandbaden.
Arbetarbladet var med på premiärturen för sommaren.

Annons

Två gånger i veckan, varje tisdag och torsdag, fram till mitten av augusti går badbussen från Sandviken vidare ut mot Årsunda och Strandbaden. Turen startar klockan 12.00 vid Thunbergs bil på Västerled och gör ett antal planerade stopp på vägen för att plocka upp förväntansfulla resenärer med badkassar.

– Men ser jag någon komma springande med handuk över axeln så stannar jag för den också, säger bussföraren Kenneth Frölin.

Klockan 17.00 går turen tillbaka igen.

Barn och unga mellan sju och 20 år åker gratis när de visar upp sina Sommarpass, annars kostar det en tjuga tur och retur. Men åldern på de badsugna varierar och det är helt okej att ta med både rullator och barnvagn på bussen.

På gårdagens premiärtur var det nio passagerare på bussen. Elin Sundberg och Sofi Pousette, båda 14 år, var två av dem som passade på att åka gratis.

– Badbussen är jättebra. Förra året åkte vi ingen gång alls för vi visste inte att den fanns, men i år kommer vi absolut åka fler gånger, säger tjejerna som har Strandbaden som sitt favoritbad.

– Här finns den bästa stranden, lång och fin, säger de.

Annars står en Göteborgsresa på sommarlovsprogrammet för Sofi och resor och solbadande vill Elin få till.

Badbussarna anordnas av Kultur- och fritidsförvaltningen med pengahjälp från bland andra Sigrid Göranssons stiftelse och Sandvikenhus.

Turlista och karta över hållplatser finns på www.sandviken.se.

Mer läsning

Annons