Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli snyggt runt och i Kanalen

/
  • Gör fint. Nu ska de risiga slänterna längs Kanalen snyggas upp. Röjare från Högbo Bruk inledde i går arbetet som i fortsättningen ska bli årligen återkommande. I förgrunden Mikael Kempe.

Kanalen är en uppskattad men också eftersatt företeelse i centrala Sandviken.
Nu inleder kommunen tillsammans med Högbo Bruk en långsiktig satsning för att hålla snyggt längs vattnet.

Annons

Kanalen som rinner mellan Jädraån och Dal-Britas damm nära Sandvik är något av hjärtat i centrala Sandviken.

Viktigt stråk

– Den är jätteviktig för Sandvikenborna. Inte minst pensionärer uppskattar att ströva längs vattnet. Det har vi fått många bevis för, säger Mikael Reijer, kommunens tekniska chef.

Som en reaktion på alla synpunkter och förslag om värdet av att hålla snyggt runt Kanalen, har tekniska kontoret nu inlett ett samarbete med Högbo Bruk AB och arbetsmarknadscentrum.

Personal från Högbo Bruk ska under några veckor i höst röja sly längs vattnet. En fortsättning blir det i vår då Högboanställda åker ut med båt för att röja upp bland sjögräs och näckrosor.

Långsiktigt arbete

– Det är ett långsiktigt arbete vi nu inlett som ett led i arbetet med att göra Sandviken till en attraktiv stad som invånarna kan vara stolta över, säger Mikael Reijer.

– Eftersom Högbo Bruk har de verkliga experterna när det gäller röjning är det naturligt för oss att utnyttja den kompetensen.

Mer läsning

Annons