Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu släpps motionen fri

/
  • Ulf Gillström släpper motionsrätten fri. Från årsskiftet väntas årskortsinnehavarna på Parkbadet få träna, bada och basta hur mycket de vill.

Sandvikens kommun backar om motions-begränsningen på Parkbadet.

– Jag ser ingen logik i det, säger Ulf Gillström (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Annons

Fullmäktige väntas nu ta bort specialregeln om att årskortsinnehavarna bara är välkomna en gång per dag.
Arbetarbladets nyhet om att Sandvikens kommun genom friskvårdshuset Parkbadet vill vara med och avgöra på hur ofta medborgarna ska motionera väckte starka läsarreaktioner (se kommentarer här intill).
På fredagsförmiddagen visade det sig också att det inte fanns någon som ville stå upp för beslutet om att årskortsinnehavarna av hälsoskäl inte är välkomna mer än en gång per dag.
– En tillämpningsfråga, sade de politiskt ansvariga.
– En politisk fråga, svarade tjänstemännen.


Ännu mer svårbegriplig blev principen när det visade sig att årskortsinnehavarna visst kan träna två gånger om dagen bara de betalar en extra avgift på 30 kronor.
Då är det alltså okej att överträna.
Och att komma tidigt på morgonen och träna tills gymmet stänger är också fullt möjligt.
Till sist tycks Ulf Gillström och Parkbadschefen Kari Tryde ha insett att de båda lagt sig i försvarsposition för någonting som de trodde att någon annan ville ha.


Vid lunchtid var de så överens att Ulf Gillström då ansåg sig kunna meddela att motionsbegränsningen ska bort.
– Eftersom det inte finns någon logik i den här regeln föreslår jag att den tas bort i ett tillägg till de prisjusteringar kommunstyrelsen och kommunfullmäktige snart ska ta. Jag tror inte det är någon som har några invändningar mot det.


Kari Tryde har ingenting emot att begränsningen tas bort.
– Den har funnits långt innan jag kom hit. Det är nog bara någonting som släpat med. Vi ska inte sätta oss till doms över hur folk tränar. Ser vi kunder som tränar så mycket att de inte mår bra av det kan vi hantera det på andra sätt. Exempelvis genom att fråga hur de mår, säger hon

Mer läsning

Annons