Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nu tar vi era jobb"

/
  • Tora Kastman och hennes klasskompisar i HP08 släppte upp ballonger för att fira att tre års gymnasiestudier äntligen är över.
  • När avslutande Studentsången tonade ut i Stadsparken i går yrde de vita studentmössorna i luften tillsammans förväntningar och framtidsdrömmar.
  • Emil Lindström, teknikprogrammet, hade både tuta, skallra och horn att låta med.
  • Tora Kastman och hennes klasskompisar i HP08 släppte upp ballonger för att fira att tre års gymnasiestudier äntligen är över.
  • Emil Lindström, teknikprogrammet, hade både tuta, skallra och horn att låta med.

Ljusa förhoppningar om framtiden blandades med skratt, tårar och champagne i Stadsparken på fredagen. Nu väntar vuxenlivet för årets Sandvikenstudenter.

– Det känns helt fantastiskt, sa Dennis Lundkvist, fordonsprogrammet, medan han kramades om av familjen.

Annons

Tåget med avgångsklasser från både Bessemer- och Göranssonska skolan som marscherade från Sandvikens kyrka genom staden hördes lång väg. De taktfasta tonerna från orkestern i första ledet blandades med skrällande visselpipor och högljudda studentsånger.

På kullen i Stadsparken fick varje klass en liten stund vid mikrofonen framför den stora publiken. Det flesta av sångerna och ramsorna som framfördes hade precis som vanligt den egna förträffligheten som tema.

– Alla ettor och tvåor, ni har ett jävla slit framför er. Och alla vuxna, nu kommer vi och tar era jobb, löd den kaxiga hälsningen från naturtreorna.

När avslutande Studentsången tonade ut yrde de vita studentmössorna i luften tillsammans förväntningar och framtidsdrömmar.

Därefter väntade blommor, champagne och fotografering – och naturligtvis kramkalas med alla nära och kära som kommit för att gratulera de nybakade.

– Jag började dagen med att drick en grogg tillsammans med klassen vid halv åtta i morse. Nu blir det åka på flak, hem och ha mottagning och sen åka till Gävle och åka mera flak, berättade Dennis Lundkvist, som gått ut fordonsprogrammet och nu ska ut i yrkeslivet.

– Jag ska köra lastbil, Jag har fått sommarjobb på Ragnsells, men först ska jag ha en veckas lov.

Mer läsning

Annons