Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fastighetsägare lovar satsa på hotellet i Sandviken

/
  • Stadshotellet Princess kan få hjälp av den nya fastighetsägaren att utveckla verksamheten.

Den nya fastighetsägaren kommer att satsa för att utveckla stadshotellet Princess i Sandviken.
– Absolut. Men hur stort och när går vi inte in på i dagsläget, säger Peter Tengström, vd i Midstar som köper fastigheten och sju andra hotellfastigheter i Sverige.

Annons

Arbetarbladet berättade om affären på tisdagen, en affär som innebär att Midstar köper fastigheter med totalt 956 rum, varav 84 i Sandviken, för totalt 850 miljoner kronor.

– Vi står för den fysiska delen och samarbetar med hotelloperatörerna. Vår ambition är att hjälpa dem att vidareutveckla driften, säger Peter Tengström.

Han har besökt Sandviken och tittat på fastigheten men vill inte avslöja vilken bild han fick.

Men han ser goda möjligheter att fortsätta utveckla hotellet och även restaurangverksamheten som finns där. Midstars insatser blir en fråga för diskussioner och förhandling med hyresgästerna.

I fjol bildade Midstar AB tillsammans med pensionsbolaget Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens jubileumsfond det gemensamma hotellfastighetsbolaget Midstar Hotels AB.

I en artikel i tidningen Fastighetsvärlden sa Peter Tengström då att ambitionen var att under tre till fem år växa och nå en fastighetsvolym på cirka 5 miljarder kronor.

Fram till dess hade Midstar tillsammans med Sveafastigheter skaffat 14 hotellfastigheter runtom i Sverige.

Peter Tengström berättar, som exempel, om en satsning i Örnsköldsvik där bolaget köpte fastigheten som rymmer Scandic Hotel och som helrenoverades.

– Vi vill skapa möjligheter så att hotellen blir mötesplatser på orten, säger han.

Läs mer: Säljaren är nöjd med köparen av Sandvikenhotellet.

Mer läsning

Annons