Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny leverantör av tv till 22 000 hushåll

Com Hem vann storupphandlingen om leverans av tv till

22 000 lägenheter i Sandviken och Gävle.

För Sandvikenhus del innebär det att hyresgästerna med start i oktober får en ny leverantör av kabel-tv.

– Det blir ett bra utbud och alla får tillgång till samma kanaler oavsett var inom beståndet de bor, säger affärsområdeschefen Anders Norgren.

Annons

Sandvikenhus, Gavlegårdarna, Sandnet och Gavlenet har gått ihop i en gemensam upphandling om köp av tv till 22 000 lägenheter i hyreshus, bostadsrättsföreningar och andra bostadsformer.

– På det sättet blev vi den fjärde största upphandlaren i Sverige, berättar Anders Norgren, chef för Sandvikenhus affärsområde bygg och teknik.

Omfattningen på upphandlingen gjorde att de fyra kommunföretagen fick en bra uppgörelse.

– Det har helt klart varit värt att samarbete. Men jag kan inte säga exakt hur mycket vi sparat i pengar.

Sandvikenhus hyresgäster blir först ut om att få tillgång till tv enligt det nya avtalet med Com Hem. För centrala Sandviken, där Tele2 i dag är leverantör, är bytet planerat att ske redan 6-7 oktober. I ytterområdena, som i dag har Telesat Teknik, sker övergången vid årsskiftet.

Grundutbudet består av de 14 kanaler som i dag är högst rankade i Sverige utifrån tittartid. Därutöver kan abonnenterna köpa till ytterligare tjänster från Com Hems utbud med totalt 140 kanaler.

Sandvikenhus har tidigare fått kritik av hyresgästerna i ytterområdena för att de fått nöja sig med ett sämre utbud än dem som bor på centralorten.

– Men nu blir det samma utbud i hela beståndet, säger Ander Norgren.

Information skickas ut till hushållen om hur övergången till en ny leverantör ska gå till. Com Hem kommer också att ha extra personal på plats som kan hjälp till vid bytet. De som har köpt en inspelningsbar box eller en HDTV-box behöver inte fullbetala den, enligt en överenskommelse som gjorts mellan Sandvikenhus och Tele2

 

 

 

Mer läsning

Annons