Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny storägare kan vara på väg in i Allokton

Fastighetsbolaget Hemfosa kan vara på väg in som ny storägare. Dessutom har styrelsen beslutat om ytterligare en nyemission. Det är senaste nytt i försöket att rädda Allokton undan konkurs sedan förhandlingarna om försäljning till ett engelskt företag spruckit.

Annons

Som Arbetarbladet berättat är Allokton med 721 lägenheter i Sandviken och Gävle begärt i konkurs av Anders Johnson. Det är samma person som tidigare framträtt som företrädare för en av Alloktons huvudägare, Hollandsbaserade Allokton Coöperatie U.A.

Begärdes i konkurs

Anders Johnson hävdar att han har en fordran på 2 miljoner på Allokton efter en fastighetsaffär i Sundsvall där köpet blev hävt. När han inte fick tillbaka sin handpenning begärde han bolaget, som han själv alltså har starka kopplingar till, i konkurs.

Enligt tidningen Fastighetsvärlden har Anders Johnsons påstådda fordran nu övertagits av fastighetsbolaget Hemfosa, som samtidigt fått fullmakt att företräda aktier motsvarande en tredjedel av kapitalet och nästan 43 procent av rösterna. Hemfosa, som specialisterat sig just på att överta överbelånade fastigheter, ska dessutom ha skaffat sig option på att köpa aktierna.

Vd:n Jens Engwall säger till Fastighetsvärlden att Hemfosa nu ska syna Alloktons beståend samt ta en diskussion med övriga ägare och finansiärer för att se om det finns några förutsättningar för en rekonstruktion.

Alloktons styrelse har samtidigt beslutat att genomföra ytterligare en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. En nyemission som tillför det krisdrabbade bolaget ett kapitaltillskott med 8,7 miljoner kronor vid full täckning.

Mer läsning

Annons