Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny undersökning: Sandvikenborna har mer inflytande på kommunala beslut

/

Sandvikenborna har i dag mer inflytande på kommunala beslut och verksamheter än i fjol.
Det visar den stora medborgarundersökning som Statistiska centralbyrån (SCB) har gjort.
– Det är glädjande, säger kommunalrådet Peter Kärnström (S).

Annons

Sandvikens kommun står sig fortsatt bra i jämförelse med övriga kommuner i den undersökning som Statistiska centralbyrån har gjort.

Resultatet ligger i nivå med det genomsnittliga resultatet bland de deltagande kommunerna.

Sedan 2006 har medborgarnas betyg i samtliga frågeområden förbättrats och framför allt upplever medborgarna att de i dag har mer inflytande på kommunala beslut och verksamheter än tidigare. Ökningen kan förklaras med att medborgarna tycker det är enklare att komma i kontakt med kommunens politiker samt att informationen om kommunen och dess verksamhet förbättrats.

Medborgarna ger ett bra betyg till möjligheten att utöva fritidsintressen och tillgången till idrotts- och kulturevenemang och till nöjesutbudet. Det finns dock förbättringspotential inom främst området trygghet där framför allt kvinnor upplever otrygghet.

När det gäller medborgarnas nöjdhet med kommunens verksamheter ligger Sandvikens kommun precis som i fjol över genomsnittet.

– Jag är mycket glad för att medborgarna ger Sandvikens kommun ett gott betyg. Att vi behåller förra årets höga betyg för kommunens verksamheter är ett styrkebesked. Vi ser också på den mer långsiktiga utvecklingen att Sandvikens kommun haft en uppåtgående trend under många år. Sandviken uppfattas som en attraktiv kommun med ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter, säger kommunalrådet Peter Kärnström (S).

– Det är också glädjande att medborgarna upplever att möjligheten till inflytande har ökat.

Mer läsning

Annons