Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arbetsmetoder ska hindra mobbning

Jernvallskolan gjorde inte tillräckligt för att hjälpa en mobbad elev, konstaterade Skolinspektionen i december förra året. Nu har skolan tagit fram flera åtgärder som ska förbättra situationen.

Annons

Enligt Skolinspektionen uppnår inte skolan kraven i skollagen när det gäller att motverka kränkande behandling. I fallet som tas upp omnämns en elev som kränkts flera gånger, men ingen större utredning kring skolsituationen har gjorts, utan bara vid de enskilda händelserna.

Barn- och elevombudet på inspektionen menar att Jernvallsskolan har "brustit i sina skyldigheter i att anmäla, utreda och vidta skäliga åtgärder med anledning av uppgifter om kränkande behandling", och gav skolan tre månader på sig att ta fram ett åtgärdspaket.

För att komma till rätta med de aktuella kränkningarna mot eleven, och vara bättre förberedd i framtiden, har skolan bland annat startat ett trygghetsteam, som även haft en fortbildningsdag. Andra insatser som planeras är att personalen ska arbeta med värdegrunden i klasserna, ett projekt kallat "Trygg skola" ska startas, ordningsreglerna ska bli tydligare, ett team för akuta insatser inrättas.

Mer läsning

Annons