Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arenachefen ovan med anställning

/
  • Göransson Arena nye vd är nu på plats. Fredrik Granting kom till i går till sin första arbetsplats som anställd. Företagarforum och bandyns World Cup blir hans första stora arrangemang att förbereda som arenachef.
  • Göransson Arena nye vd är nu på plats. Fredrik Granting kom till i går till sin första arbetsplats som anställd Företagarforum och bandyns World Cup blir hans första stora arrangemang att förbereda som arenachef.
  • Göransson Arena nye vd är nu på plats. Fredrik Granting kom till i går till sin första arbetsplats som anställd. Företagarforum och bandyns World Cup blir hans första stora arrangemang att förbereda som arenachef.

Nya arenachefen Fredrik Granting gjorde i går första dagen på nya jobbet. För övrigt hans första dag i livet som anställd.

– Just nu känner jag mig ändå ganska fri, skrattade 44-åringen efter några timmars arbete.

Inhopparen Bo Eriksson fortsätter nu som kultur- och fritidschef i två år framåt trots att han passerat 65-strecket medan han varit t f vd.

Annons

Förväntningarna är mycket stora på Göransson Arena AB:s nye vd Frederik Granting, 44. Efter nio månader utan ordinarie arenachef, och med byte av styrelseordförande, har arenabolaget fått ett påtagligt tempotapp som måste tas igen.

– Mitt uppdrag blir att få ihop alla intressenter runt arenan och få organisationen att dra åt ett håll samtidigt som jag får börja ta itu med någonting som jag gillar, den kommersiella sidan, utifrån de förutsättningar som gäller.

– Det här är en seriös, långsiktig verksamhet som det nu ska fram en strategi och en affärsplan för. Jag har inget slutdatum. Men det måste bli klart under hösten samtidigt som allt annat inte får stå stilla.

Hur har du förberett dig?

– Jag har tagit reda på hur förutsättningarna ser ut, träffat lite folk från bandyn, fotbollen och innebandyn. Annars har jag ett någorlunda tomt bord att komma till.

Kan du lova att arenan inte står lika tom och öde nästa sommar?

– Den frågan får du komma tillbaka med senare. Men det är väl i och för sig inte så dumt att låta folk semestra i juli.

Känns det konstigt att vara anställd efter alla år som egen företagare?

– Ha, ha. Just nu känner jag mig ändå ganska fri. Chefsrollen ger mig ändå en viss handlingsfrihet.

Hittat någon genväg till järnvägsstationen?

– Ja, jag har räknat ut hur man kan spara några minuter. Jag är mentalt inställd på att pendla. Men jag kommer säkert att ordna någon form av övernattningsmöjlighet.

I väntan på en ny ordinarie vd för arenabolaget har Bo Eriksson dubbeljobbat som kultur- och fritidschef och arenachef. Nu blir 65-åringen (fyllde i maj) kultur- och fritidschef på heltid. Pensioneringen får vänta.

– Jag har tänkt jobba i två år till och har inte fått några signaler om att min chef tänker annorlunda. Jag vill gärna slutföra en del spännande saker som vi håller på med: Parkbadsrusten, bygget av sporthall i Österfärnebo och inte minst kulturhussatsningen i centrum, säger han.

Mer läsning

Annons