Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya arenan får nytt rehabcenter

Göransson Arena är inte bara en unik anläggning. Den ska även fyllas med ett unikt innehåll.
Sjukgymnasten Ola Rehns och kiropraktorn Ove Linds nya rehabcenter storsatsar med nya friskvårdsmetoder.Om allt går vägen kommer vi snart att kunna se stora idrottsstjärnor på Sandvik-ens gator.

Annons

Med ett nytt rehabcenter vid Göransson Arena kommer vanliga Sandvikenbor inom ett år att få tillgång till samma professionella rehab som de största idrottsstjärnorna.

– Grundtanken är att ta erfarenheten från OS och VM med hur man i team jobbar med rehab och ta ner det på gräsrotsnivå, säger Ola Rehn, som tillsammans med kiropraktorn Ove Lind står bakom det nya hälsocentret.

Teamet består av landets främsta expertis på området, med beteendevetare, kiropraktor, läkare, massör, mental coach, naprapat med mera inkopplade. Sammanlagt finns 5–6 anställda, resten på konsultbasis.

Svenskt flaggskepp

Rehabcentret blir svenskt flaggskepp och referensklinik för den omskrivna Redcord-metoden. Även ett skridskotekniskt utvecklingscenter kommer att rymmas i verksamheten.

Lokalerna är 450 kvadratmeter stora och rymmer bland annat ett gym med fokus på balans och koordination.

De har själva fått vara med att utforma sin del i arenan, och att vara en del av den omskrivna Göransson Arena ger direkt en skjuts för verksamheten.

– Vi får draghjälp av en ny, unik arena. Den uppmärksamhet som arenan får när den invigs kommer även att gynna oss reklammässigt, säger Ola Rehn.

Inte bara elit

Göranssonska stiftelsen vill ha bredd i arenan, inte bara elit, och rehabcentret var just det vd:n Maya Olsson letade efter för att fylla det kravet. Tanken är att lokala idrottare ska kunna samsas med eliten.

– Det är ett lyft för hela arenan. Med rehabcentret får exempelvis andra hyres- och konferensgäster tillgång till förstklassig rehab och friskvård på plats, säger hon.

Ove Lind framhåller hur Sandviken kan dra nytta av att få hit idrotts-Sverige, och hans partner ger hotellnäringen som exempel på något som gynnas av konferenser och träningsläger i kommunen.

Får vi se kända idrottsstjärnor gå här på Hyttgatan?

– Ja, vi kan hoppas. Det är framtidsvisionen, säger Ove Lind och skrattar. Rehabcentret öppnar i augusti 2009.

Mer läsning

Annons