Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya butiker drar besökare till Gallerian

De nya butikerna har fått allt fler att upptäcka Gallerian i Sandviken. Mätningar visar att besökarna ökat med en femtedel jämfört med året innan.

Annons

Gallerian har via mätare i dörrarna daglig koll på hur många som passerar lokalerna. I december kunde man konstatera att antalet besökare ökat med 23 procent jämfört med samma månad ett år tidigare. Även under januari och februari, normalt sett lugna månader för handeln, har det sett bra ut. Centrumutvecklaren Carina Rask-Jönsson sätter utvecklingen i samband med de nya butiker som det senaste året etablerat sig i Gallerian. I våras kom Kicks och Kappahl, i somras Gamestop och Handlarn och i december Telenor.

– Förra året öppnade det tio nya butiker om man ser till hela centrum. Det märks att det kommer fler besökare och att de stannar kvar i Sandviken, säger Carina Rask-Jönsson.

Hos Handlarn har man sedan i november märkt en stadig ökning av besökare.

– Januari och februari har varit förvånansvärt bra, säger Carina Danielsson som driver matbutiken.

Hon ser flera förklaringar till varför Gallerian går bra, bland annat att det kommit bra dragare, möjligheten att vara inomhus under vintern, att många tycker det är för dyrt att ta bilen till Valbo samt att man numera kan handla mat i centrum.

– Det märks att folk handlar mer på hemmaplan. De har blivit mer köptrogna, säger Carina Danielsson.

I genomsnitt besöker 3‑500–4 000 personer Gallerian varje dag. Arbetet fortgår med att fylla de butiksytor som står tomma.

Mer läsning

Annons