Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök stoppa Mekkabaffären

Sandviken Energi säljer tjänster som ligger utanför den kommunala kompetensen efter köpet av Mekkab. Det anser FP-politikern Olov Göransson, som nu åter kräver inhibition av affären. Till stöd för sin sak har han lämnat in nio fakturakopior till förvaltningsrätten.

Annons

Redan i november förra året överklagade Olov Göransson kommunfullmäktiges beslut om att tillåta Sandviken Energi att köpa Mekkab, ett konsultföretag som ägnar sig åt energihushållning.

Folkpartisten, som har uppbackning av juristen Micha Velasco på lobbyorganisationen Den nya välfärden, anser att kommunen efter köpet konkurrerar med privata företag på ett olagligt sätt.

Inför avgörandet i förvaltningsrätten har Göransson och Velasco lämnat in nio fakturakopior som visar att den nya avdelningen inom energibolaget främst ägnar sig åt värmefotografering och termografering, en form av temperaturmätning med värmekamera.

– Det är ingen kommunal angelägenhet, säger Micha Velasco.

Fakturorna visar också att det främst är andra kommuner som köper tjänsterna.

Olov Göransson har tidigare utan framgång begärt inhibition, det vill säga verkställighetsförbud, av beslutet om köpet av konsultbolaget. Med stöd av de nya uppgifterna gör han nu ett nytt försök att få affären stoppad i avvaktan på laglighetsprövningen.

Mer läsning

Annons