Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offentlig regi var aldrig meningen

Meningen var inte att Göransson Arenas restaurang skulle drivas i offentlig regi. Men redan tre månader efter invigningen skar det sig definitivt mellan dåvarande arenaledningen och restaurangentreprenören.
I augusti 2009 beslutade styrelsen om egen drift tills vidare. Därefter har frågan aldrig blivit aktuell igen.

Annons

Fine Food of Scandinavia hette arenarestaurangen vid invigningen. Att den skulle drivas av en privat entreprenör ansågs då som en självklarhet. Med stolthet presenterade dåvarande arenaledningen restaurangprofilen Claus Hartwig som entreprenörer.

Bara några månader efter invigningen var dock skilsmässan ett faktum. Parterna kom snabbt överens om att gå skilda vägar och ingen begärde skadestånd av den andre för avtalsbrott.

Av protokollet från styrelsemötet där frågan avgjordes framgår att arenaledningen inte gjorde något medvetet val att fortsättningsvis driva verksamheten i egen regi. Det var snarast en påtvingad, tillfällig lösning.

Eftersom konjunkturläget just då upplevdes som ogynnsamt för att skriva ett nytt långsiktigt fördelaktigt entreprenörsavtal fick det, enligt protokollet, bli drift i egen regi tills vidare.

Därefter har frågan om driftform aldrig varit aktuell trots miljonunderskott.

Mer läsning

Annons