Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okej med tillfällig ölpub i ishallen

/
  • Det här är ett speciellt tillfälle, ett stort internationellt arrangeman, därför går det bra

Sandvikens kommun har en mycket strikt alkoholpolicy. Därför har till exempel Kungsberget bara ett begränsat alkoholtillstånd.

Men att Jernvallens ishall nästa vecka förvandlas till öltält under World cup är okej.

– Det här är ett speciellt tillfälle, ett stort internationellt arrangemang, därför går det bra, förklarar socialnämndens ordförande Hans-Olov Frestadius, s .

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går kommer hela ishallen under World cup att förvandlas till öltält, med servering och storbilds-tv som visar matcherna. Samtidigt går ungdomsidrotten miste om träningstillfällen.

Väckt debatt

Det här har väckt debatt bland Sandvikenborna. ”Ett bra sätt att få in pengar”, anser vissa. ”Det ger helt fel signaler”, menar andra och undrar hur kommunen kan gå med på något sådant.

Men enligt Hans-Olov Frestadius är det inget konstigt att man gett tillstånd till öltältet.

– En alkoholhandläggare har haft ärendet på delegation och det är helt i sin ordning. Tillståndet är tillfälligt och gäller i ishallen bara under arrangemanget, säger han.

Stor restriktivitet

Kommunens alkoholpolitiska program säger att stor restriktivitet ska gälla på idrottsarenor och på ställen med i huvudsak ungdomlig inriktning. Med hänvisning till de riktlinjerna försökte man för några år sedan helt stoppa alkoholservering vid bandymatcher. Men då åkte man på bakläxa av länsrätten.

Alkoholpolicyn ligger också bakom att Kungsberget bara får servera alkohol vid after ski eller till slutna sällskap.

Återhållsamma

– I normalfallet är vi så återhållsamma som det bara är möjligt. Men när det under några dagar hålls ett så stort arrangemang är det okej. Det är skillnad om det är permanent och på ett ställe där det vistas barn och ungdomar, säger Hans-Olov Frestadius.

– En förutsättning är förstås att det finns vakter och att bara de med åldern inne kommer in i tältet.

Synd att bland in alkohol

Personligen kan han dock tycka att det är tråkigt att det alltid ska vara alkohol inblandat vid stora arrangemang.

– Det är synd. Men vi lever tyvärr i den världen i dag.

Mer läsning

Annons