Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur beslutet kan drabba SAIK bandy

Inom Saik var man helt oförberedda på vd-förslaget om att bandy i fortsättningen ska spelas utomhus januari-mars.

– Innan vi fått officiell information sitter vi ganska stilla i båten, säger ordföranden Lars-Olof Skoog.

Annons

Finessen med arenachefens förslag är att det totalt sett blir längre säsonger för både issporterna och grässporterna med nya möjligheter att anordna läger, cuper, landskamper med mera under tider av året då det annars är brist på planer med hög publikkapacitet

– Jag har fått veta att det är en affärsplan på gång och att det ska bli mer fokus på hela Jernvallenområdet och mer mångfald. Några detaljer har jag dock inte fått information om. Därefter avvaktar jag med kommentarer. Men det är klart att det kan bli helt nya förutsättningar för oss i det budgetarbete som vi är mitt inne i, säger Lars-Olof Skoog.

Enligt vd-förslaget ser det ut bli både plus och minus för Saik?

– Jag har inte tänkt så långt. Inom styrelsen har vi överhuvud taget inte pratat i de här termerna.

Ny inkomstkälla hotad

En flytt utomhus under den mest publikintensiva delen av säsongen kan för Saik innebära att det blir svårare att sälja in de paket med konferenser i samband med matcher som klubben planerat för som ny intäktskälla.

Det kan också bli svårare att förhandla fram bra sponsoravtal om bandyn återigen blir väderberoende

Gymnasiet kan bli lidande

För Sandvikens riksidrottsgymnasium i bandy innebär vd-förslaget att eleverna garanteras att kunna träna på fullstor plan under nästan åtta av tio skolmånader. Samtidigt kan skolan tappa i attraktionskraft på att eleverna skickas ut under de kallaste och snörikaste månaderna medan flera av de regionala bandygymnasierna kan erbjuda träning under tak.

Mer läsning

Annons