Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om ett år fylls Åhlénshuset

Våren 2012 kan Åhlénshuset i Sandviken fyllas med butiker igen, troligen med inriktning på hem- och fritidssektorn. Det tror Jan Hallqvist som för förvaltaren Omniagruppens räkning försöker ragga hyresgäster.

Annons

Fastigheten vid Baldersgatan har stått tom sedan våren 2008 då Åhléns stängde butiken. Drygt ett år tidigare slog Hemköp igen butiken i grannlokalen.

I höstas spådde företrädare för Omniagruppen att lokalerna skulle kunna fyllas i år. Men jakten på hyresgäster har dragit ut på tiden och nyligen tog Jan Hallqvist över ansvaret.

Hem och fritid

Han drev själv skobutiker i Sandviken och Gävle för något tiotal år sedan.

Jan Hallqvist uppger att diskussioner pågår med några butiksföretag som visat intresse.

– Om allt klaffar är min förhoppning att vi ska ha ett antal hyresgäster i huset nästa vår, säger han.

I markplanet finns plats för tre större butiker och en våning upp ryms bland annat kontor. Delar av lokalerna behöver byggas om.

Inriktningen är butiker som säljer varor för hem och fritid, som sport, möbler, inredning, tapeter, färg och järn, uppger Jan Hallqvist.

Han tycker att läget, mittemot Maxi Ica, är strategiskt med gott om parkeringsplatser. Han tycker inte att konkurrensen från befintliga butiker och planerade nyetableringar i bland annat Valbo borde avskräcka.

Mer läsning

Annons