Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österfärnebo skola firade med teater

/
  • Alex Friberg i årskurs åtta spelade rollen som magister i den teaterpjäs om skolan förr som de äldsta eleverna spelade upp för besökarna.
  • Bästa kompisarna Mishiko Khatisashvili och Hashem Rawan går båda på landningen för nyanlända. Utan asylboendena i Gysinge och Österfärnebo hade skolan bara haft 90 elever, nu är antalet 134.
  • Före detta läraren Klas Erik Larsson och hans fru Ulla-Britt Larsson var två besökarna på tisdagens öppna hus.
  • Sven Flodman och Tilda Nilsson spelade elever i en pjäs om hur skolan gick till förr i tiden.
  • Tilda Nilsson spelade elev i en pjäs om hur skolan gick till förr i tiden.

220. Så många år fyller skolan i Österfärnebo om åldern på alla tillhörande byggnader räknas in. På tisdagen firades det med öppet hus.

Annons

1915 stod skolan i Österfärnebo klar. Att den äldsta delen av skolan i år fyller 100 år uppmärksammades på jubileet där allmänheten var inbjuden att ta del av utställningar och teater om skolan förr.

86-årige Klas Erik Larsson är en av de äldsta besökarna. Han började själv på skolan 1936.

– Jag var den sista i Österfärnebo som bara gick i sex år. Årskursen över mig fick gå 7 år i skolan.

Det förlorade året till trots utbildade han sig till lärare och det första jobbet var just på hemmaskolan, så var året 1958.

– Efter ett antal år som ämneslärare i biologi och kemi på Jernvallsskolan avslutade jag sedan min karriär här i Österfärnebo och var med och byggde upp glesbygdshögstadiet som öppnade 1990.

Under årens gång har det fyllts på med byggnader och verksamhet vid skolan. Numera finns både bibliotek och det nyaste tillskottet, idrottshallen Tallhallen. Tillsammans firar alla byggnader och verksamheter 220 år.

Mer läsning

Annons