Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pampigt Luciatåg och viga tomtar

/
  • Flera rader med tärnor blir det när Sandvikens längsta Luciatåg ställer upp sig framför publiken i Jernvallen. De yngsta kör med elljus medan de äldre får förtroendet att gå med levande ljus.
  • Tomten hjälpte till. När de minsta uppträdde var både gymnasterna och ledarna utklädda till tomtar.
  • Tar sats. Kullerbyttor och hjulningar är något av det första barnen får lära sig. Kunskaper som senare utnyttjas när man ska börja göra volter och hopp.
  • Synkroniserat. Gymnastik är mer än bara redskap. Här bjuds publiken på ett fristående program.
  • Gör om det här om ni kan! Att balansera på den smala, höga bommen är verkligen en konst – men den behärskade även de yngsta.

200 viga och snabbfotade småtomtar, pepparfigurer, tärnor och en Lucia bildade igår Sandvikens längsta Luciatåg.

I alla fall det längsta så här långt.

Annons

– Det blir ett i nästa vecka i Göransson Arena som kanske kan konkurrera men vi hoppas att vårt står sig, säger Johanna Stenson, ordförande i Sandvikens Gymnastikavdelningar, SGA.

Luciatåget är tradition liksom juluppvisningen. Det tillfälle på året då gymnastikföreningens alla grupper samlas för att uppträda tillsammans. Från fyra-femåringar till gymnaster på juniorlandslagsnivå.

– Det är en av årets verkliga höjdpunkter, konstaterar Johanna Stenson.

Det bjuds både på fristående grupprogram och klassisk redskapsgymnastik.

Minstingarna gör kullerbyttor och hänger i knäveck – men vågar sig även upp på den höga och smala bommen som de skickligt balanserar över. En del helt på egen hand medan andra får en hjälpande hand av ledarna. Och de lite äldre imponerar med snabba volter och höga hopp.

Mer läsning

Annons