Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa åtalas – förde bort dotter under hot

Den 27-åriga Sandvikenbo som i september förde bort sin tvååriga dotter från förskolan genom att knivhota två av de anställda åtalas nu för grov egenmäktighet med barn och olaga hot.

Annons

I mer än ett dygn var pappan efterlyst och flickan försvunnen innan de påträffades i en lägenhet i Stockholm och tvååringen kunde återförenas med sin mamma.

Flickans mamma har ensam vårdnad och mannen begränsad umgängesrätt. 3 september hade pappan inget avtalat umgänge, men dök ändå upp på flickans förskola och krävde att få hämta henne.

Personalen vägrade lämna ifrån sig flickan och mannen gav sig av. En stund senare återvände han, beväpnad med en kniv, och hotade två av de anställda. Knivhotet skedde inför flera barn

27-åringen försvann med flickan till fots. Han blev efterlyst och söktes över hela landet.

Både flickan och mannen återfanns ett drygt dygn senare i en anhörigs lägenhet i Stockholm. Flickan var oskadad och transporterades med socialtjänstens hjälp tillbaka till mamman i Sandviken.

Nu åtalas 27-åringen för grov egenmäktighet med barn och olaga hot. Han har erkänt gärningarna men tycker inte att brotten ska anses som grova.

Mer läsning

Annons