Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partilöst oppositionsråd vill ha fler bussar

Nya, partilösa oppositionsrådet Jesper Lind har tagit sitt första politiska initiativ genom att skriva en motion. Den handlar om tätare bussturer till Högbo Bruk där han själv har sin arbetsplats.

Annons

Jesper Lind sitter sedan årsskiftet som arvoderat oppositionsråd för Sverigedemokraterna i Sandviken. Detta trots att han tagit avstånd från SD och blivit en så kallad politisk vilde

Med en enda röst i kommunvalet, nedskriven på en öppen valsedel för SD, har nu gymnasieläraren fått ekonomiska möjligheter ta tjänstledigt på deltid för att företräda sig själv och sin väljare inom kommunpolitiken.

Det partilösa oppositionsrådets första motion handlar om att nedlagda busslinjen elva mot Högbo ska återinsättas.

Jesper Lind argumenterar med att Högbo Bruk är en av de viktigaste platserna för rekreation som Sandviken har att erbjuda.

– Det är viktigt att en sådan plats också har tillräckliga kommunikationslösningar som tillgodoser olika invånare och verksamheters behov, menar han.

Lind nämner bland annat i motionen sin egen arbetsplats, den nystartade friskolan Sandvikens Praktiska Gymnasium med lokaler i Högbo Bruk.

Mer läsning

Annons