Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personskydd utreds av polis

Polisen ska utreda om politikern som mordhotats via sms behöver personskydd.

– Först måste vi bedöma hur allvarligt hotet är, säger personsäkerhetsenhetens chef Lars-Åke Sund.

Annons

Polisen ser allvarligt på de hot som riktats mot tjänstemän och politiker i Sandviken. I ett fall handlar det om ett direkt mordhot via sms mot en av de ansvariga politikerna.

– Jag känner till ärendet, men vi på personsäkerhetsenheten har ännu inte fått anmälan på vårt bord och därför har vi heller inte tagit något beslut om eventuellt personskydd, säger chefen Lars-Åke Sund.

Han förklarar att en förundersökningsledare först ska se över anmälan som gjordes under fredagsförmiddagen.

– Sedan går anmälan till en utredningsenhet och där gör man en riskbedömning. Anser man att hotet är allvarligt så är det upp till oss att sedan fatta ett beslut om brottsoffret behöver något slags skydd, förklarar Sund.

– För att vi ska se det som ett allvarligt hot krävs mer än att man har åsikter om att politiker och tjänstemän är "idioter", säger Sund som är medveten om näthatet som riktas mot socialtjänsten och politiker i Sandviken.

Under fredagen har också Länskommunikationscentralen fått in ett antal anonyma anmälningar från personer som vill polisanmäla Sandvikens kommun för tjänstefel i samband med omhändertagandet.

Mer läsning

Annons