Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen anmälde till socialtjänsten

Poliserna regerade på flerbarnfamiljens förhållanden och gjorde en anmälan till socialtjänsten i Sandviken som nu ska titta på om barnen far illa.

Annons

Familjen med flera barn bodde tillsammans med hundarna under bedrövliga förhållanden. Förutom att det fanns djur

och avföring i det stökiga huset stank det också av ammoniak från djurens urin.

Det uppmättes så höga halter som 90 ppm ammoniak i ett rum, som är direkt hälsofarligt. Det tillåtna gränsvärdet är 10 ppm.

Poliserna gjorde en så kallad Sol 14-anmälan till Sandvikens kommun. Enligt socialtjänstlagen är myndighetspersoner skyldiga att anmäla om ett barn misstänks vara i fara.

Anna Danielsson, socialchef på Sandviken kommun, kan inte svara på vad som skett i det här ärendet men säger att de tittar på alla anmälningar som kommer in.

– Vi gör en bedömning hur allvarlig situationen verkar vara. Det kan vara allt från ett omedelbart omhändertagande av barn till att vi kommer fram till att inget behöver göras, förklarar hon men säger samtidigt att utifrån de uppgifter som kommit fram talar mycket för att det blir en utredning i det här fallet.

– I en utredning tittar vi på yttre omständigheter som om barnen är rena, hela och får mat. Är hemmet att betrakta som en sanitär olägenhet får man ta med det i bedömningen, fortsätter hon.

Mer läsning

Annons