Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen får kritik för klent sökande

Försvunne Linus Lundins familj och vänner fortsätter sökandet i skogarna i Sveg. Än har de inte gett upp hoppet om att hitta Linus.
– Han kanske har skadat sig och behöver hjälp. Vi kommer att fortsätta leta, säger hans mamma.

Annons

24-åriga Gävlebon Linus Lundin försvann i Sveg för över en vecka sedan när bilen han, en kvinna och en man färdades i fick bensinstopp och de kom ifrån varandra efter en dispyt. Försvinnandet anmäldes i tisdag, flera dagar efter Linus kom bort. I onsdags påbörjades sökandet. Hittills har man endast hittat hans jacka efter en bilväg i Sveg, i övrigt har sökandet varit utan resultat.

Polisen trappar ner

I går koncentrerade polisen sig på att gå igenom tips och åkte med bilar längs vägarna för att leta efter Linus. Polisen har trappat ner själva sökandet i skogen. Men Linus två bröder, varav den ena bor i Storvik, och hans mamma från Gästrike-Hammarby har tillsammans med vänner envist fortsatt att leta. Även Linus pappa, även han från Storvik, har deltagit men har nu återvänt hem.

Tillsammans är de drygt tio personer som sedan i onsdags funnits på plats i Härjedalen. I går skulle de få förstärkning av ett lokalt jaktlag.

– Jag önskar att polisen fortsatte leta. Han kan ju vara skadad och brutit benen. Jag önskar att de åkte helikopter, gick skallgång och så för att hitta honom. Men de säger att området är för stort och att de måste få mer resurser, men först måste de ha mer att gå på, säger Linus mamma.

Finkammade skogen

Under gårdagen användes stora delar av polisens resurser till att leta efter en försvunnen äldre kvinna, som inte har någon koppling till Linus försvinnande.

– Hon har varit borta kortare tid och det finns stora chanser att hitta henne vid liv, därför har det prioriterats. För Linus har det gått en vecka, och varje dygn är viktigt, säger Ann-Christine Johnsen, informationsansvarig på polisen i Jämtland.

Enligt Johnsen har polisen finkammat skogen och området där Linus uppges ha försvunnit tidigare i veckan. Nu söker de också efter en liftare som syntes i onsdags mellan Särna och Lofsdalen.

Liftare kan vara Linus

– Vi vill komma i kontakt med liftaren som var på väg mot Lofsdalen. Enligt en förbipasserande bilist skulle denne ha liknat den försvunne, säger hon till TT.

Familjen letar vidare

Linus mamma är övertygad om att Linus inte har försvunnit frivilligt, men har för säkerhets skull kollat bankontot som är orört sedan han försvann.

Hittills har även familjens sökande varit utan resultat. De har letat kring de många vägar som slingrar sig i området. Stugor och andra potentiella skydd för regn och kyla har genomsökts. Men allt har varit orört. Det är därför hans mamma tror att han skadat sig och behöver hjälp.

Familjen har inga planer på att lämna platsen innan de har hittat sin Linus.

– Vi kan inte åka härifrån. Vi måste vara här och leta. Vi kanske aldrig hittar honom, men vi fortsätter ändå, säger mamman.

Annons