Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker 31-åringens pojkvän

/

Gävle tingsrätt häktade på fredagseftermiddagen med viss tvekan den 31-åriga kvinna som misstänks ha försökt köra ihjäl sin 41-åriga exsambo i Sandviken på måndagskvällen.

Annons

 

Åklagaren sätter nu också press på hennes nuvarande pojkvän, som sedan dess håller sig undan, att höra av sig.
– Om vi får kontrollera vissa uppgifter med honom, kanske hon inte behöver sitta häktad, säger åklagaren Birgitta Fernlund.
Åklagaren bekräftade på fredagen för första gången att den motorcyklist som polisen söker är 31-åringens pojkvän. Det var han som vid 18-tiden på måndagen polisanmäldes av 41-åringen för att han ska ha försökt köra på honom med motorcykel på Dalagatan.
En halvtimme senare körde den 31-åriga kvinnan själv på den 41-årige exsambon med bil. Han ligger sedan dess nedsövd och har nyligen opererats för allvarliga skallskador.
Vad de tre gjorde på Dalagatan och vad som hände under den halvtimmen är polis och åklagare mycket förtegna om. Mycket tyder också på att man ännu inte har helt klart för sig hela händelseförloppet. 41-åringen ligger nedsövd och pojkvännen är försvunnen.
31-åringen erkänner att hon har kört på sin exsambo, men nekar till mordförsök
– Dels hade hon inget uppsåt att begå brott, och dels fanns det en nödvärnssituation, säger hennes advokat Anna Ling.
På vilket sätt 31-åringen skulle ha behövt skydda sig genom nödvärn var advokaten efter häktningen förhindrad att gå in på, eftersom förhandlingarna hölls inom stängda dörrar och därmed är sekretessbelagda.
Enligt åklagaren Birgitta Fernlund finns det minst två vittnen till påkörningen som styrker att det var ett avsiktligt försök att köra på honom.
När häktningsdomaren redogjorde för häktningsbeslutet stod det klart att han noggrant hade vägt skälen för häktning mot de men som den skulle innebära för kvinnan, som under lång tid levt i en mycket pressad situation.
När 31-åringen kom in i rättssalen var hon blek och pressad, och föll i gråt.
– Hon mår inte alls bra, bekräftade advokaten efteråt.
Häktningsdomaren kom slutligen fram till att häktningsskälen för ett så grov brott som mordförsök ända vägde tyngre än de skador kvinnan kan lida av ett frihetsberövande.

Mer läsning

Annons