Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder dödsolyckan på Fredriksgatan

/
  • olycksplatsen . Så här såg det ut på på Fredriksgatan i Sandviken efter dödsolyckan på måndagseftermiddagen, då en 40-årig motorcyklist omkom.

Polisen ska nu utreda måndagens dödsolycka på Fredriksgatan, då en 40-årig motorcyklist omkom.
I nuläget misstänker man inget brott.

Annons

Det var strax före klockan 17.00 på måndagseftermiddagen som den 40-årige Sandvikenbon omkom vid en kollision med en personbil. Den kvinnliga bilisten körde österut på Fredriksgatan och gjorde en vänstersväng för att köra in på Bessemergatan på Nya Bruket. Motorcyklisten som körde österut på Fredriksgatan körde då rätt in i bilens högra sida.

Kollisionen var så kraftig att föraren troligen avled omedelbart. Bilisten klarade sig utan skador men chockades och hade ännu på tisdagen inte hörts av polisen.

Exakt vad som orsakade dödolyckan ska nu polisen ta reda på.

– Det finns för dagen ingen misstanke om brott. Om det är så får utredningen visa, säger Börje Hjelm vid Sandvikenpolisen.

Det finns minst två vittnen till olyckan. En kvinna som hördes på plats plus ytterligare en person som såg hur det gick till. Enligt de första uppgifterna till polisen på måndagseftermiddagen hade motorcyklisten kommit i hög fart.

För åtta år sedan inträffade en liknande olycka i korsningen Barrsätragatan-Sveavägen i centrala Sandviken. En 24-årig motorcyklist omkom när han körde in i en bil som gjorde en vänstersväng. Den då 67-årige bilföraren åtalades för vållande till annans död för att han varit oaktsam och orsakat dödsfallet men han friades senare i både tingsrätten och hovrätten.

Mer läsning

Annons