Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder om Kungsberget bröt mot lagen vid skoteruppvisningen

Polisen ska utreda omständigheterna kring söndagens skoteruppvisning i Kungsberget. Det kan röra sig om brott mot ordningslagen, ett brott som kan leda till sex månaders fängelse.

Annons

Arbetarbladet har i två artiklar berättat om den incident som inträffade vid söndagens skoteruppvisning med Frosty Demons i Kungsberget. En skoterförare förlorade kontrollen över sin skoter, som skenade iväg.

När Mats Holmberg vid polisens tillståndsenhet på måndagen fick veta att skoteruppvisningen hade arrangerats på allmän plats utan att tillstånd från polisen blev han förvånad.

I vissa fall räcker det med en anmälan. Men Mats Holmberg bekräftar att polisen varken har fått in en anmälan eller en ansökan om tillstånd.

– Vi får gå vidare med det här nu och se vad som har brustit i Kungsberget, säger Mats Holmberg.

I ett tillstånd meddelar polisen säkerhetsföreskrifter om bland annat avspärrningar, säkerhetsavstånd och om det behövs sjukvårdare och ambulans på plats.

– Man ska ha tillstånd för att undvika olyckor, det är inget vi säger bara för att jävlas. Det kan sluta med en tragedi. Men även om det finns ett tillstånd kan det gå åt skogen, säger Mats Holmberg.

Eftersom det inte kom in någon anmälan eller ansökan om tillstånd till polisen har man sannolikt brutit mot ordningslagen, ett brott som kan leda till sex månaders fängelse.

– Det faller under allmänt åtal och då måste vi göra en anmälan, men vad en utredning leder till kan jag inte uttala mig om, säger Mats Holmberg.

Annons