Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisutredningen om olyckan återupptas

Det blev ingen förundersökning inledd om ansvaret för olyckan då Viktor skadades svårt av ett omkullvält fotbollsmål. Men sedan familjen lämnat in en överklagan ska en åklagare nu titta på fallet igen.

Annons

Polisutredningen om vållande till kroppsskada lades snabbt ned eftersom sexårige Viktors jämnåriga lekkamrater inte kunde ställas till ansvar för händelsen. Markägaren Sandvikens kommuns roll blev aldrig föremål för närmare granskning.

Men nu tas fallet upp igen.

Ska inte finnas någon risk

– Det blir en åklagare som ska titta på det, säger Anders Sjödin vid Gävlepolisens samordningsrotel.

Målet som föll över Viktors mage var inte fast förankrat i marken. Det borde det ha varit enligt Svenska Fotbollförbundets regler.

Enligt reglementet ska målställningar för sjumannafotboll vara ordentligt förankrade i marken så att det inte ska finnas någon risk för att de ska välta. Alltså precis det som hände i Viktors fall.

Sandvikens kommun äger marken där det i dag undanplockade sjumannamålet samt ytterligare ett mål stod uppställda utan fast förankring. Platsen är dock ingen officiell idrottsanläggning, utan parkmark som används för lek och spontanidrott.

Men eftersom man från Sandvikens kommuns och parkskötaren Sandvikenhus sida känt till att målen stått där ska nu åklagaren fundera över om någon person i ansvarig ställning gjort sig skyldig till brott.

Mer läsning

Annons