Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker drillas inför invigningen av arenan

Nu finslipas detaljerna inför den stora invigningen av Göransson Arena i slutet av månaden.
I förberedelserna ingår bland annat att lära alla officiella företrädare för kommunen att säga rätt saker.
Vid en utbildning i tisdags kväll fick politiker och chefer bland annat lära sig att inte spekulera i vad arenan kostat.

Annons

Inget lämnas åt slumpen inför den stora invigningsfesten 30 maj med Sandvikens, och vid det laget kanske hela Europas, schlagerdrottning Malena Ernman som en av artisterna.

För ett 50-tal politiker och chefer som försetts med biljetter av kommunen, och som därmed får någon form av officiell roll på invigningen, har det hållits en ”ambassadörsutbildning” så att ska kunna svara på frågor från andra gäster.

– De har själva bjudit in exempelvis politiker från andra orter och då är det ju bra att de är pålästa, har tillgång till fakta och vet hur arenan ser ut, säger vd:n Maya Olsson.

Hon höll själv i ”ambassadörsutbildningen” och upplevde att deltagarna var intresserade och frågvisa.

– De här personerna ska ju representera Sandviken i sina officiella roller och ville gärna ha mer kött på benen.

Men politikerna och cheferna fick också lära sig vad de helst inte ska prata om. Det anses exempelvis inte passande att spekulera i vad arenan, som är betald av Göranssonska stiftelserna, har kostat.

– Det är dumt att göra det när vi har fått en betydande gåva som vi inte har tillgång till någon officiell kostnad för, säger Maya Olsson och tillägger att 200 miljoner fortfarande är den mest officiella siffran som finns tillgänglig.

”Ambassadörerna” blev också uppmanade att inte spekulera i hur stora driftkostnaderna kommer att bli.

– Det finns en officiell budget som är väl känd och det är väl rimligt att vi håller oss till de siffrorna.

– Nej, absolut inte. De ville själva ha mer fakta och då fick de den här servicen.

– Att det här är en unik och fantastisk byggnad som vi fått till skänks. Det är den första arenan i Sverige som är fri från fast reklam. Anläggningen är väl handikappanpassad och är resultatet av en satsning som är djupt förankrad i Sandvikens historia.

Mer läsning

Annons