Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker i protest mot biblioteksförslag i Österfärnebo

Annons

Kultur- och fritidsförvaltningen vill klämma in det nya biblioteket i skolan i Österfärnebo – tvärtemot arbetsgruppens önskan. Nu protesterar tunga lokala politiker mot förslaget och ifrågasätter om demokratin fungerar i Sandviken.

Österfärnebos bibliotek låg tidigare i den gamla komministergården men 1700-talsbyggnaden förstördes i en brand för ett år sedan. I våras tillsattes en lokal grupp för att ta fram planer för hur biblioteket ska ersättas. Arbetsgruppen var överens om att det ska byggas upp på samma plats. Två olika förslag, som båda täcks av försäkringspengarna, togs fram.

Kultur- och fritidsförvaltningens förslag blev ändå att biblioteket ska in i skolan tillsammans med en ungdomsgård. I Österfärnebo ifrågasätts nu vitsen med att bilda gruppen när beslutsfattarna ändå struntar i vad den kommer fram till. ”Vi i ytterområdena upplever, kanske med rätta, att centrala satsningar går före och sen finns inget kvar till oss”, står det i ett brev till Sandvikens kommun.

Skrivelsen är undertecknad av kommunfullmäktigeledamöterna Eva Ljungström (S) och Annemarie Bergström (M), Bengt-Erik Liw, ordförande i Österfärnebo IF, samt Anders Mosell, ordförande för PRO i Österfärnebo.

Mer läsning

Annons