Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt ja till förskolebuss

En politiskt enig kunskapsnämnd vill satsa på att skaffa förskolebuss med plats för 22 barn. Det framkom vid nämndens extra möte på tisdagen.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan finns det planer på att lösa en del av kösituationen inom förskolan med inköp av en rullande förskola med utgångspunkt från några av de centrala förskolorna och med Högbo Bruk som en av uppställningsplatserna.

Bra idé

En bra idé, tyckte skolpolitikerna vid mötet på tisdagen där de beslutade gå till fullmäktige och begära att få tidigarelägga 2011 års planerade förskoleutbyggnad, så att det går att både skaffa förskolebuss och starta en tillfällig avdelning i Norrsätra redan i slutet av det här året.

Kunskapsnämnden vill också tidigarelägga 2012 års planerade investering i en helt ny förskola till 2011. Förmodligen i Sandbacka skola eller i före detta Hammargymnasiet.

– Vi behöver fler platser inom förskolan och måste lösa det så fort som möjligt. Nu är det upp till fullmäktige att ta ställning till vår begäran, konstaterar Lars Karlsson (S), tjänstgörande ordförande.

Mer läsning

Annons